Ταμείο Ενοριακής Δράσεως



Το Ταμείο Ενοριακής Δράσεως (Τ.Ε.Δ.) με πρόεδρο τον π. Λάμπρο Φωτόπουλο αποτελείται από τις εξής κυρίες : Μαρκοπούλου Παρθένα, Μαυρικίου Δέσποινα, Σαπέρα Αναστασία, Μαριανού Ελένη, Γεωργίου Βασιλική, και αναπληρωματικά μέλη τις : Παπάζογλου Μελαχροινή, Ασημακοπούλου Μαρία, Μαστοράκου Ζωή, Θεοφιλοπούλου Αθανασία, Πυλαρινού Βίκυ. Συνεπικουρούμενες από πολλές άλλες δεσποινίδες και κυρίες αναλόγως των αναγκών προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στο Ναό. Κυρίως το έργο του Ταμείου Ενοριακής Δράσεως αναλώνεται στην προσφορά προς τους συνανθρώπους μας που έχουν υλική ή και πνευματική ανάγκη. Με προτεραιότητα σ’ αυτούς που διαμένουν στην ενορία μας αλλά και σε όλους όσους ζητούν βοήθεια , όσο αυτό είναι δυνατόν. Η οικονομική κρίση έχει δυσκολέψει όλο τον κόσμο.

 Έτσι το Τ.Ε.Δ. με την πλούσια προσφορά των ενοριτών μας αλλά και της Ι. Μητροπόλεως σε συνεργασία με γειτονικά super market δίνει σε μηνιαία βάση τρόφιμα σε περισσότερους από 200 συνανθρώπους μας. (κάθε εβδομάδα παίρνει τρόφιμα μία ομάδα των 50 ατόμων περίπου). Επίσης το Τ.Ε.Δ. προσφέρει από ένα μικρό χρηματικό ποσό το Πάσχα και τα Χριστούγεννα αντίστοιχα σε πάνω από 150 συνανθρώπους μας επιπλέον των τροφίμων και των εορταστικών δεμάτων . Σε έκτακτες περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης, όταν υπάρχει η δυνατότητα, δίνονται και κάποια μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, καθώς και φάρμακα σε συνεργασία με κοντινά φαρμακεία. Αρκετές φορές πραγματοποιούνται και επισκέψεις σε σπίτια για τις ανάγκες των αρρώστων και ανήμπορων συνανθρώπων μας. Κάθε Δεκέμβριο, όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε ενορία, οι κυρίες μας επιδίδονται μετά θερμού ζήλου στον Έρανο Αγάπης. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και οι αποδέκτες πολλοί.

Η προσφορά των κυριών συνεχίζεται, επίσης, στην οργάνωση για το Κυριακάτικο Αρχονταρίκι, στην προσφορά καφέ σε περίπτωση μνημόσυνου κατά την ημέρα του Σαββάτου, στην προετοιμασία Πασχαλινού τραπεζιού μετά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, στο κέρασμα και τις ετοιμασίες για την ημέρα της πανηγύρεως του Ναού μας, αλλά και σε άλλες ευκαιρίες όπως εορταστικές εκδηλώσεις, ομιλίες ή συνέδρια τα οποία οργανώνονται από το Ναό μας ή την Ιερά Μητρόπολη και φιλοξενούνται στο Πνευματικό μας Κέντρο.