Κατηχητικά ΣχολείαΣτον Ιερό μας Ναό εδώ και κάποια χρόνια έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια, με τη βοήθεια του Θεού και των καλών μας πνευματικών, να μιλήσουμε στα παιδιά για το Θεό. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε ιστορίες από την Καινή Διαθήκη, την Παλαιά Διαθήκη και γενικότερα από τη ζωή της Εκκλησίας μας, ανάλογα με το θεματικό κύκλο που διαλέγουμε κάθε χρόνο. 

Από τα διάφορα θέματα που έχουμε ασχοληθεί κατά καιρούς είναι οι βίοι των Αγίων μας, ως σηματοδότες του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσουμε. Δεν έχουμε παραλείψει να παραθέσουμε όμως και διδαχτικές ιστορίες από την Παλαιά Διαθήκη, μιας και τα παιδιά γνωρίζουν λιγότερο το κομμάτι αυτό της πίστης μας, από τις οικογένειές τους.
Κατηχητικά τμήματα υπάρχουν για ηλικίες παιδιών που ξεκινούν από τριών χρονών και φτάνουν έως και το λύκειο.
Μέσα από τα παιχνίδια, τα τραγούδια, τις εκδρομές σε προσκυνήματα και τις εκδηλώσεις-γιορτές (Χριστούγεννα, Εθνικές γιορτές) που συμμετέχουμε οι κατηχητές και τα παιδιά, προσπαθούμε να διδάξουμε τον αδιάσπαστο σύνδεσμο μεταξύ Ελλάδας και Ορθοδοξίας, καθώς και την έννοια μιας ευρύτερης Εκκλησιαστικής οικογένειας.

Οι κατηχητικές μας δραστηριότητες πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία. Αφού τα παιδιά πάρουν πρωινό, χωρίζονται σε ομάδες αναλόγως με την ηλικία τους και ακολουθούν τον κάθε κατηχητή, ο οποίος θα αναπτύξει το κατάλληλο θέμα. Για τις μικρότερες ηλικιακές ομάδες, εστιάζουμε στο να υπάρχει σύμπνοια όσο αφορά στα θέματα που αναπτύσσονται. Βέβαια, προσπαθούμε να ακολουθήσουμε και την κεντρική θεματική οδό που επισημαίνει κάθε χρόνο η Μητρόπολή μας (Μητρόπολη Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού).